Petrović traži smjenu direktora JP "Vode" Milorada Jovanovića i direktora "Centar za socijalni rad" Milorada Sofrenića

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ponovo je danas zatražio smjenu direktora JP "Vode" Bijeljina Milorada Jovanovića i JU "Centar za socijalni rad" Bijeljina Milorada Sofrenića.

Petrović traži smjenu direktora JP "Vode" Milorada Jovanovića i direktora "Centar za socijalni rad" Milorada Sofrenića

"Javno preduzeće "Vode" Bijeljina poslovalo je na nezakonit način i nije izvršavalo svoje zakonske obaveze", rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

"U prošlosti smo imali situaciju u kojoj smo mogli da vidimo kako se 180.000 KM baci u vjetar kada se nesavjesno posluje. Tada smo reagovali po principu krivične prijave. Sada dodatno upućujem ovaj dopis na osnovu pravosnažne presude da se poslovalo na nezakonit način i da je pomenuti iznos bačen u blato. Sve to mora da plati narod. Gradska uprava je platila izvršenje sudske presude", naglasio je Petrović.

On je ponovo zatražio i razrješenje dužnosti direktora Javne ustanove "Centar za socijalni rad" Bijeljina Milorada Sofrenića, a na osnovu revizorskog izvještaja koji je uradila Jedinica za internu reviziju.

"Uočena su ekstremna odstupanja u budžetskoj potrošnji na poziciji jednokratnih novčanih pomoći, kada su prekršeni svi oni članovi zakona koji se tiču rada u oblasti socijalne zaštite i gdje su navedena novčana sredstva trošena na transparantan način", objašnjava gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI