Položen kamen temeljac za izgradnju Vatrogasnog doma

Nakon nekoliko godina koje su prošle u planiranju, projektovanju i komplikovanim administrativnim procedurama izbora izvođača radova, danas je svečano položen kamen temeljac za novi objekat Vatrogasnog doma u Bijeljini.

Položen kamen temeljac za izgradnju Vatrogasnog doma
FOTO: Semberija info

Planirano je da se gradnja objekta vrši u fazama gdje će se u naredna tri mjeseca u okviru prve faze izgraditi temelj objekta.

Projektom je predviđeno da Vatrogasni dom ima 1.500 metara kvadratnih korisnog prostora, raspoređenog u četiri objekta: objekat Vatrogasnog doma, skladište Civilne zaštite, vatrogasni toranj i garaže za vatrogasna vozila.

-Ovo je veliki događaj za mene i moje vatrogasce, jer ćemo u novom objektu imati bolje uslove za smještaj vatrogasaca i vatrogasnih vozila. To ujedno znači da ćemo biti u prilici da brže reagujemo u situacijama kada građani trebaju našu pomoć, izjavio je Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bijeljina.

Predsjednik gradske Skupštine, Dragan Đurđević podsjetio je na činjenicu da je još Strategijom razvoja grada za period 2014-2023. predviđeno izmještanje Vatrogasnog doma sa sadašnjeg položaja u širem centru grada.

Takođe, Skupština je prošle godine donijela odluku o osnivanju Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bijeljina, čime je organizacija ove službe i njena misija zaštite građana i njihovog imetka podignuta na znatno viši nivo.

-Prijedlogom budžeta za 2022. godinu predvidićemo sredstva za nastavak gradnje ovog objekta. U momentu projektovanja, vrijednost novog Vatrogasnog doma je bila procjenjena na oko četiri miliona konvertibilnih maraka. Obzirom da je u međuvremenu došlo do poskupljenja građevinskog materijala doći će i do povećanja cijene izgradnje ovog objekta. Želim istaći da ćemo ovaj objekat graditi fazu po fazu uz odgovoran odnos prema trošenju novca poreskih obveznika što nije bio slučaj u prethodnom periodu, rekao je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA