Bijeljina domaćin biciklistima i na 16. Trci "Beograd-Banjaluka 2022"

Simboličnim ocrtavanjem startne linije za etapu Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka 2022“ na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor Trke Vladimir Kuvalja označili su početak promotivnih aktivnosti za šesnaesto izdanje biciklističkog događaja koji povezuje niz gradova u Srbiji i Republici Srpskoj, odnosno, BiH.

Bijeljina domaćin biciklistima i na 16. Trci "Beograd-Banjaluka 2022"
FOTO: gradbijeljina.org

-Bijeljina je naš partner od osnivanja Trke i, uz Beograd i Banjaluku, Bijeljina je najviše puta bila startno i ciljno mjesto. I naredne godine očekujemo maksimalan broj učesnika, odnosno, 25 ekipa i 175 takmičara, među kojima su i ekipe i biciklisti svetskog ranga - najavljuje Kuvalja.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je cilj da svake godine Trka bude sve bolje organizovana i sadržajnija.

- Planiramo da naredna trka u Bijeljini dobije novo lice i Grad Bijeljina će dati sve od sebe da promoviše ovaj sportski događaj, ali i biciklistički sport u cjelini. Ovakvi događaji su i prilika da unaprijede veze između lokalnih zajednica na trasi Trke i prevaziđu granice između gradova i ljudi - istakao je Petrović.

Organizatori planiraju da se Trka „Beograd-Banjaluka 2022" vozi u mjesecu aprilu i da, kao i prethodnih godina, učesnici pređu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine bez zaustavljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA