Pismo Ratomira Draganića gradonačelniku Bijeljine

  • BIJELJINA
  • 21. Oct 2021.

Ratomir Draganić, borac prve kategorije, ratni vojni invalid odlikovan Karađorđevom zvijezdom, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Bijeljine.

Pismo Ratomira Draganića gradonačelniku Bijeljine
Pismo prenosimo u cjelosti.

 

"Poštovani gradonačelniče,

Obraćam vam se kao borac 1. kategorije, ratni vojni invalid odlikovan Karađorđevom zvijezdom i kao predsjednik Udruženja veterana 4. Odreda specijalne brigade policije, predsjednik onog udruženja koje vam je 15. oktobra prilikom obilježavanja Dana Odreda i parastosa poginulim saborcima dodijelilo zahvalnicu kao prvom čovjeku našeg grada.

Cilj obraćanja mojih saboraca i mene nije da vas kritikujemo, nego da vam dobronamjerno ukažemo da ne ponavljate greške poput one sa pozivanjem u goste bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića, čovjeka koji u najmanju ruku ima lošu ratnu prošlost.

Podsjetiću vas da ste juče u zgradi Gradske uprave ugostili lice koje nikada tokom svog javnog obraćanja nije izgovorilo „entitet Republika Srpska", nego „entitet RS".

Savjetujem vam da se, prije nego što primite nekoga iz Federacije BiH ko je učestvovao u protjerivanju Srba sa njihovih vjekovnih ognjišta, konsultujete sa udruženjima proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, pa da nakon što uvažite naša mišljenja, preduzmete druge korake.

Veterani 4. Odreda specijalne brigade policije saglasni su sa vama da treba graditi dobre međuljudske odnose, ali nismo saglasni sa tim da oni koji ne vole Republiku Srpsku budu primljeni kao naši prijatelji.

Kao čovjeka koji je dva puta teško ranjen, koji zna šta znači boriti se za život, koji je sa saborcima prepješačio Republiku Srpsku uzduž i poprijeko, moram da vam skrenem pažnju da me vrijeđa što, vjerovaću, nesmotrenim potezima ponižavate one koji su krvlju stvarali teritoriju u okviru koje danas i vi živite sa svojom porodicom.

Udruženje veterana 4. Odreda specijalne brigade policije zahvalno vam je na prisustvu obilježavanju našeg dana - 15. oktobra i nadamo se da ćete zajedno sa vašim savjetnicima prihvatiti naše sugestije, pogotovo u vrijeme kada napadi na Republiku Srpsku stižu sa svih strana.

Živjela Republika Srpska!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA