U Janji održan „Prvi bazar zimnice i rukotvorina“

Bazar opravdao očekivanja, učestvovalo više od 30 izlagača

U Janji održan „Prvi bazar zimnice i rukotvorina“
FOTO: Bijeljina Danas

Vrijedne članice udruženje žena „Janja" organizovale su „Prvi bazar zimnice i rukotvorina" koji je u potpunosti opravdao očekivanja organizatora a brojnim gostima predstavile su se vrijedne žene iz Janje, Bijeljine, Živinica, Čelića, Vražića, Brčkog i drugih udruženja iz sjeveroistočne BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ovo je ideja koja se već dugo javila među članicama našeg društva a evo konačno smo uspjeli da je realizujemo uz pomoć brojnih donatora i sponzora a prevashodno zahvalnost upućujemo članovima MZ Janja koji su nam ustupili prostor. Iako nismo imali mnogo vremena uspjeli smo okupiti znatan broj izlagača koji su se predstavili sa svojim rukotvorinama. Žena je uvijek bila stub porodice tako da je i ovaj naš današnji bazar upravo posvećen ženama i njihovoj aktivnosti, rekla je predsjednica Udruženja žena „Janja" Ramiza Bogaljević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovu manifestaciju podržali su i iz Turističke organizacije Bijeljina, a direktorica TO Jasmina Abdulahagić istakla je značaj održavanja ovakvih majnifestacije.

- Danas imamo veliki broj sajmova na kojima prezentaciju imaju velike kompanije a ovo je prilika da naše vrijedne domaćice predstave sve ono što rade, od pravljenja raznih poslastica, rukotvorina, raznih dekupaž tehnika, slikanja i svega onoga što nije toliko vidljivo u običnom životu. Ovo će biti i naš prioritet u narednom periodu da više pažnje posvetimo ženama u Semberiji koje su neopravdano zapostavljene na tim velikim sajmovima, istakla je direktorica TO Bijeljina, Jasmina Abdulahagić.

Otvaranju bazara prisustvovali se brojni gosti, izlagači, te predstavnici društveno-političkog i vjerskog života, potpredsjenik Skupštine Mustafa Gradaščević, ef. Omer Camić, glavni imam medžlisa islamske zajednice u Janji te sveštenik parohije u Janji Aleksndar Tešić.

Stručni žiri proglasio je i najuređenije štandove na bazaru a titulu najboljeg štanda na prvom okupljanju u Janji ponijele su Udruženje žena iz Živinice, a svi učesnici dobili su zahvalnice za izlaganje na ovom bazaru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA