Mještani Velike Obarske žele da se vrati doktor Škobo

Ne zanimaju nas razlozi premještaja, Škobo je živio sa nama i mi želimo da se to nastavi, stoji u peticiji koja je upućena na adresu Doma zdravlja saznaje portal Bijeljina Danas.

Mještani Velike Obarske žele da se vrati doktor Škobo
FOTO: Bijeljina danas

Već tri sedmice traje akcija mještana Velike Obraske za povratak doktora Branislava Škobe koji je premješten na drugo radno mjesto.

Oni su do sada prikupili 1240 potpisa stanovnika ovog semberskog sela koji traže da se doktor Škobo vrati u ovu ambulantu gdje je proveo skoro 20 godina. Uz peticiju koja je upućena na ruke direktorice Danijele Đukin, mještani Velike Obarske uputili su i propratno pismo u kojem obrazlažu razloge za svoje zahtjeve.

„Radi se o izuzetno velikom profesionalcu, komunikativnoj osobi, besprekornom doktoru, koji je živio sa nama, znao sve naše probleme, čak i one koji nisu bili bolesničke prirode. Znao je svakog pacijenta, istoriju bolesti, čim uđemo u ordinaciju već je znao dijagnozu svakog od nas. Narod je ogorčen zbog ovakvog poteza nadležnih u Domu zdravlja i nas ne zanima koji su razlozi ovakvog poteza već samo želimo da se doktor Škobo vrati u našu ambulantu. Ne zbog njega, već zbog nas, pacijenata, korisnika njegovih usluga, jer je uvijek bio tu uz nas, u svako doba dana i noći, obilazio je pacijente po njihovim domovima, odnosio im uputnice na ku'nu adresu i bio od velike pomoći svima nama" stoji u propratnom pismu koje je u petak predato ne ruke direktorice Doma zdravlja u Bijeljini, Danijele Đukin.

Odgovor na upućenu peticiju od strane mještana, njih 1240 trebao bi da stigne u Mjesnu zajednicu u toku ove sedmice i zavisno od odgovora mještani će odlučiti o daljim koracima. Čak se najavljuje i protesti, te blokada puteva.

Kontaktirali smo i doktora Branislava Škobu koji je istakao žaljenje zbog ovakve odluke rukovodstva.

- Ovo je bio šok za sve. Srodio sam se i saživio sa svim pacijentima koji su se registrovali u ovu porodičnu ambulantu. Ovim su ugrožena prava pacijenata gdje se većina od njih registrovala samo zbog mene u ovu porodičnu ambulantu. Dvadeset godina nije malo, navikneš se na te ljude, postaneš dio njih. Evo i sada mi na moje novo radno mjesto dolaze pacijenti iz Velike Obarske da ih pregledam i ustanovim dijagnozu, rekao je za Bijeljina danas doktor Škobo.

Iz Doma zdravlja u Bijeljini su nam rekli da su danas uputili odgovor mještanima MZ Velike Obarske u kojima su im saopšteni razlozi premještaja doktora Škobe.

- Vanredna je situacija u cijeloj Republici Srpskoj, a dotični doktor se do sada nikada nije odazvao na naše zahtjeve da pritekne u pomoć svojim kolegama tokom pandemije Corona virusa. Mještani Velike Obarske su izmanipulisani od strane doktora, koji je do sada imao niz opomena, međutim uvijek se oglušavao o naše molbe da pomogne u liječenju pacijena od Covida. U ovoj vanrednoj situaciji ja sam ovlaštena da mogu izvršiti premještaj doktora gdje procjenim da je važnije. Ako bude trebalo iznijeću sve razloge za njegov premještaj, a vjerujte mi onda će neko ostati bez posla i izgubiti licencu, rekla nam je direktorica Doma zdravlja u Bijeljini, Danijela Đukin.

U narednim danima očekuje se odluka potpisnika peticije o daljim aktivnostima u vezi ovog slučaja.

D. Tešić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA