Održan koncert najpoznatijih umjetnika na harmonici

U bijeljinskom Centru za kulturu sinoć je održan gala koncert u okviru četvrtog muzičkog festivala 'Dani harmonike'.

Održan koncert najpoznatijih umjetnika na harmonici

Na festivalu su nastupili najpoznatiji umjetnici iz oblasti harmonike Aleksandar Skljarov, Vladimir Murza, Aleksandar Poeluev i Irina Serotjuk.

Direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša Perić izrazio je zadovoljstvo nastupom umjetnika i odzivom publike na koncertu za koji je rekao da je bio iznad očekivanja.

"S obzirom na to da je ova vrsta muzike nedovoljno razvijena kod nas, mi smo veoma zadovoljni reakcijom publike", rekao je Perić.

On je istakao da je festival, prema riječima priznatih umjetnika, protekao veoma uspješno, te da iz godine u godinu dobija na kvalitetu.

U okviru festivala, koji je okupio više od 200 učesnika iz 11 evropskih zemalja, organizovani su mnogobrojni koncerti, javni časovi i predavanja, kao i takmičenje solista po kategorijama i takmičenja kamernih sastava.

Festival "Dani harmonike" traje od 24. do 29. maja i biće zatvoren večeras u opštini Bogatić koncertom Aleksandra Poelueva iz Rusije i učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković".

Festival je organizovala Muzička škola "Kornelije Stanković".

Pokrovitelji su opštine Ugljevik i Bogatić, dok opština Bijeljina nije podržala organizatore ove najveće muzičke svečanosti u BiH posvećenu harmonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA