Promovisana knjiga "Kazivanja"

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sinoć je promovisana knjiga "Kazivanja" autora Petra Aškrabe Zagorskog.

Promovisana knjiga "Kazivanja"

Zagorski je rekao da ova knjiga govori o svakoj životnoj temi i da donosi saznanja da kojih je došao na osnovu istraživanja prezimena.

Jedan od recenzenata Suzana Lalović rekla je da ova knjiga predstavlja zbirku narodnih mudrosti jednog, na ovim prostorima zaboravljenog, brđanskog idioma.

"Najznačajnije u ovoj knjizi je to što je piscu patrijahalni moral i narodna mudrost poslužila kao čvrst okvirni regulativ u kome će da sagleda zatočenost čovjeka u savremenom svijetu i kroz čiju će prizmu da sagleda dešavanja u našoj savremenosti", rekla je Lalićeva.

Ona je istakla da je za ovu knjigu značajna folklorna građa, jezik i stil pisca koji je najčešće zaodjenut u ruho gnome, narodne anegdote, koji je prepun iskrenog narodnog humora.

Petar Aškraba Zagorski je srpski pjesnik i istoričar. Napisao je više zbirki pjesama i dva zapažena istoriografska djela: "Zagorje /Srbi kroz vremena/" i "Srbija".

U januaru ove godine nagrađen je Poveljom Književnog fonda "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu za istraživanje o porijeklu porodica.

Djelo "Kazivanja" /Knjiga misli i pouka/ objavljeno je 2011. godine. Pisac živi i stvara u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA