U toku četiri mjeseca 43 slučaja nasilja u porodici

Centar za socijalni rad u Bijeljini je tokom prva četiri mjeseca ove godine zabilježio 43 slučaja nasilja u porodici, od čega se u 13 slučajeva nasilje ponavlja iz prošle i u ovoj godini.

U toku četiri mjeseca 43 slučaja nasilja u porodici

U 27 slučajeva nasilje se dogodilo između bivših i sadašnjih bračnih supružnika, u dva između vanbračnih supružnika, u šest između roditelja i djece, a u osam slučajeva između ostalih članova porodičnog domaćinstva.

U Centru navode da je od ukupno prijavljenih slučajeva 10 Centru prijavila žrtva nasilja ili neko od njenih srodnika, a jedan slučaj Organizacija žena "Lara". Većinu slučajeva prijavila je policija.

U Centru ističu da je saradnja sa Centrom javne bezbjednosti Bijeljina u proteklom periodu bila na visokom nivou. U svim slučajevima obavljeni su razgovori sa žrtvom nasilja i nasilnikom, a dvije žrtve, majka i maloljetno dijete, smještene su 18 dana u Sigurnu kuću "Budućnost" u Modriči.

Centar za socijalni rad je potpisnik Protokola o postupanju i saradnji nadležnih subjekata na zaštiti žrtava od nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja, te Protokola o razumijevanju i saradnji i sa Centrom za mentalno zdravlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA