Znanjem protiv HIV-a

Udruženje građana za promociju i obrazovanje Roma "Otaharin" danas je u svojim prostorijama u Bijeljini predstavilo ciljeve i zadatke projekta "Znanjem protiv HIV-a" koji će biti proveden u Bijeljini i Živinicama.

Znanjem protiv HIV-a

Direktor ovog udruženja Dragan Joković rekao je da je cilj ovog projekta unapređenje i informisanje omladine o ovoj najopasnijoj bolesti koja vreba čovječanstvo.

"Ovim projektom nastojaćemo da se omladina u školama informiše o sidi i proširi znanje kako bi bili smanjeni rizici od ove, kao i ostalih seksualno prenosivih bolesti", rekao je novinarima Joković.

On je istakao da će nastojati da kroz vršnjačku edukacuju podignu svijest omladine o seksualno-prenosivoj bolesti, dodajući da su ciljna grupa učenici starijih razreda osnovnih škola koji su na pragu stupanja u seksualne odnose.

"Uzevši u obzir da je romska nacionalna manjina nedovoljno informisana o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i da većina aktivnosti koje se provode o ovoj temi nisu u okviru redovne nastave odlučili smo da je neophodno provesti ovaj projekat", rekao je Joković.

Projekat je podržao Razvojni program UN /UNDP/ i Globalni fond, a biće realizovan u Bijeljini i Živinicama od 1. maja do 31. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA