Upis u srednje škole od 11. do 13. juna

U bijeljinsku Gimnaziju "Filip Višnjić" u novu školsku godinu biće upisano sedam odjeljenja - šest opšteg smjera i jedno društveno-jezičko, a prijem dokumenata za junski rok je od 11. do 13. juna, rekao je Srni profesor u ovoj školi Petar Marić. Marić je precizirao da će odjeljenja brojati po 28 učenika ili ukupno 196.

Upis u srednje škole od 11. do 13. juna

„To su jedini smjerovi koje ćemo upisati ove školske godine. Prethodnih godina imali smo računarski i informatički smjer,ali nismo imali dobra iskustva,pa smo se ove godine odlučili samo za ova dva smjera", objasnio je Marić.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola za bijeljinsku regiju i direktor Gimnazije "Filip Višnjić" Dobrila Đukanović ranije je najavila da će u prve razrede srednjih škola na području Bijeljine u školsku 2012/2013. godinu biti upisano 37 odjeljenja.

„Tehnička škola upisaće 10 odjeljenja u struke i zanimanja koja su dominirala i prethodne godine, Poljoprivredna i medicinska škola upisaće devet odjeljenja, Ekonomska škola pet odjeljenja poslovno-pravnih i bankarskih tehničara, muzička škola jedno odjeljenje, te Srednja stručna škola u Janji pet odjeljenja", rekla je Đukanovićeva.

U ugljevičku Srednju stručnu školu biće upisano sedam odjeljenja, a u Loparama četiri. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas konkurs za upis u srednje škole kojim je predviđeno da u javne srednje škole bude upisano 12.568 učenika u 77 zanimanja.

Konkurs za upis učenika u srednje škole u Republici Srpskoj raspisan je danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 02:00

    16°C
  • 05:00

    14°C
  • 08:00

    14°C
Kiša
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

163 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI