Komšić na ceremoniji u Vatikanu

  • BiH
  • 30. Apr 2011.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić predvodiće delegaciju BiH na ceremoniji beatifikacije pape Јovana Pavla Drugog, koja će biti održana 1. i 2. maja u Vatikanu.

Komšić na ceremoniji u Vatikanu

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da će se tim povodom Komšić, zajedno sa velikim brojem šefova država, susresti sa papom Benediktom Šesnaestim i državnim sekretarom Vatikana kardinalom Tarkisiom Bertoneom, te posjetiti neke crkvene ustanove u Rimu.

U saopštenju se ističe da BiH i ovim činom želi da oda izuzetno poštovanje za, kako se navodi, ukupno djelo pape Vojtile i izrazi veliku zahvalnost za doprinos koji je papa dao BiH. Sarajevska štampa piše da će Komšić predvoditi delegaciju od 13 članova, te da će ova delegacija u elitnom hotelu u Rimu o državnom trošku boraviti čak pet dana.

Katolički vjernici, koji nisu imali priliku da o trošku države putuju u Vatikan, morali su da do marta rezervišu karte i hotelski smještaj u Rimu, a najeftiniji dvodnevni aranžman posredstvom Biskupije vrhbosanske iznosio je 440 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA