Saradnja opštine i studenata

Grupa studenata Fakulteta poslovne ekonomije posjetila je načelnika opštine Bijeljina Miću Mićića sa kojim su razgovarali o mogućnostima za unapređenje saradnje između lokalne samouprave i studenata ovog fakulteta i njihovih organizacija.

Saradnja opštine i studenata

Studenti su načelniku Mićiću uručili zahvalnicu za napore koje opštinska uprava ulaže u unapređenje uslova za studiranje u Bijeljini i upoznali Načelnika sa radom Fudbalskog kluba „Akademac" i izdavanjem istoimenog časopisa studenata.

FK „Akademac" je jedinstven u Republici Srpskoj, s obzirom da u njemu igraju isključivo studenti, a takmiči se u Prvoj opštinskoj ligi.

Gosti sa FPE su najavili i projekte koje namjeravaju da realizuju u narednim mjesecima, među kojima se ističu „Bijeljina grad - Bijeljina studentski grad" i „Ćirilica - čedo moje".

Projekat posvećen zaštiti ćiriličnog pisma je zamišljen kao kviz za učenike osnovnih škola na podrušju opštine Bijeljina, a biće ostvaren u saradnji sa SPKD „Prosvjeta" i Udruženjem Crnogoraca u Bijeljini „Ostrog".

Studenti su izrazili očekivanje i da će jedan dio sadašnje kasarne uskoro biti ustupljen za potrebe studentskog centra i druge sadržaje namijenjene studentima.

Načelnik Mićić je rekao da će Opština nastaviti da radi na stvaranju što povoljnijih uslova za život i rad studenata i pozvao je studente da preko svojih organizacija apliciraju na konkursima za finansiranje projekata omladinskih organizacija koje svake godine raspisuje Opština Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA