Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta

Odbornici Skupština opštine Bijeljina su na 35. sjednici SO, između ostalog, usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Bijeljina u prvom kvartalu 2012. godine.

Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta

Obrazlažući Izvještaj, načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić je istakao da je izvršenje budžeta u prvom tromjesečju ove godine manje za oko dva miliona kovertiblinih maraka u odnou na plan, što je i očekivano, s obzirom da je izvršenje budžeta svake godine u ovom dijelu godine lošije.

Sem toga, Zakonom o porezu na nepokretnosti koji se primjenjuje od ove godine predviđeno je da se ovaj porez ubire do kraja juna, pa nije bilo priliva 750.000 KM, koliko je planirano po ovom osnovu.

Takođe, tek predstoji planirana prodaja zemljišta od koje se očekuje oko 300.000 KM prihoda. Pored toga, bilo je manje prihoda i od poreza na dodatu vrijednost - oko 850.000 KM i od poreza na lična primanja - 170.000 KM, kao i 80.000 KM od komunalnih taksi.

Načelnik Sofrenić je istakao da bi trebalo da nedostajuća sredstva budu namirena od prodaje nepokretnosti i poreza na nekretnine. Na ovoj sjednici su usvojeni i izvještaji o radu Gradske toplane, Vodovoda i kanalizacije i AD „Komunalac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA