Šarović: Dodik nikad nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske

Dodikova reteriranja postalo je suvišno i komentarisati jer iste scenarije gledamo godinama, poručio je Mirko Šarović povodom izjave Kristijana Šmita da je Dodik odustao od formiranja Vojske Republike Srpske.

Šarović: Dodik nikad nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske

Predsjednik SDS tvrdi da Dodik u stvarnosti nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS niti je imao bilo kakav racionalan plan za tako nešto.

- Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo a potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i „omekšavanje" , uz neke nove spinove za javnost - navodi Šarović.

On kaže da je i prije mjesec dana nakon sastanka sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, bilo jasno da od Dodikove velike priče nema ništa, a što je potvrđeno i nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan.

- Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem - da javnost i glasači to ne primjete. Bar do izbora - naglasio je predsjednik SDS. Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove „lovačke priče", nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA