DNS Bijeljina: Djeca iz Bijeljine nemaju priliku da nauče plivati

Da je u Republici Srpskoj sport sve, samo ne na strani najmlađih i njenih građana, pokazuju najnovija istraživanja na području Bijeljine koja su pokazala da veliki broj djece i mladih nema ni priliku da nauči plivati.

DNS Bijeljina: Djeca iz Bijeljine nemaju priliku da nauče plivati
FOTO: Bijeljina danas

- Poražavajuća je činjenica to da mladi ljudi nemaju priliku da se bave rekreativnim sportom. Ako uzmemo u obzir činjenicu da abnormalno veliki broj djece i mladih do 25 godina uopšte ne zna da pliva niti ima priliku da to nauči, a da je plivanje jedan od najzdravijih sportova, onda moramo biti svjesni da nam stasavaju nezdrave generacije, kažu u Gradskom odbornu DNS-a u Bijeljini.

Upravo iz tog razloga najavljuju da će u skorom periodu pronaći riješenje ovoga, po mišljenju mnogih stručnjaka, veoma važnog hendikepa našeg društva.

Iz Gradskog odbora DNS-a su poručili da će uskoro prezentovati tačne smjernice i način na koji će pokušati da utiču na mlade da se počnu baviti ovom vrstom sporta, ali i omogučiti mnogima da nauče plivati, što u mnogim situacijama može biti životno važno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA