Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu gasa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će cijena gasa ostati ista u narednih šest mjeseci biće 270 dolara.

Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu gasa
FOTO: Tanjug/AP

"Postigli smo nešto šmo smo moža jednom pomenuli i pokušali i Putin je pokazao izuzetno prijateljstvo prema Srbiji - da u narednih šest meseci dobijemo cenu od neverovatnih 270 dolara, da nam se ne menja cena, da ostane potpuno ista", poručio je Vučić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rekao je da su dobili povećanje količine gasa za tih šest mjeseci, kao i fleksibilnost za koju je, kaže, posebno molio.

"Kada sam to saopštio u hotelu, direktor Srbijagasa Dušan Bajatovoić je skakao od sreće jer je mislio da je nemoguće da se to postigne", rekao je Vučić i dodao da je Putin tokom sastanka pred njim razgovarao sa svim važnin ljudima iz različitih oblasti.

Vučić je nakon sastanka prenio da je sa Putinom razgovarao o mnogo tema, uz zahvalnost ruskom predsjedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima", rekao je Vučić.

Dodao je da je Putin dobro razumio značaj cijene gasa, količine i tzv. gipkosti gasa, navodeći da im je do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu 4 ili 5 miliona, a nije svejedno da li, kada pređete prosječne količine, kupujete na berzi ili ne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA