Obilježena slava biblioteke "Filip Višnjić"

U Biblioteci "Filip Višnjić", obilježena je slava ove ustanove, Sveti Jovan Zlatousti, a lomljenje slavskog kolača obavili su sveštenik Srpske pravoslavne crkve, kum slave, direktor Novinske agencije SRNA Jovan Cvjetković i Željana Arsenović, direktor Biblioteke.

Obilježena slava biblioteke "Filip Višnjić"

Čestitajući slavu svim zaposlenim Arsenovićeva je podsjetila i da je današnji dan i rođendan Biblioteke.

-Danas obilježavamo slavu, Svetog Jovana Zlatoustog, jednog od najučenijih srpskih svetitelja. Takođe, na današnji dan bilježimo i 89 godina kako Biblioteka postoji i ostaje da vjerujemo da će se epidemiloška situacija srediti i da ćemo naredne godine, svečano proslaviti jubilarnih devet decenija postojanja", rekla je Arsenovićeva.

Kum slave Jovan Cvjetković, čestitajući slavu, naglasio je da je počastvovan što je kum slave.

-Do prije godinu bio sam dio ovog kolektiva i uz čestitke povodom slave, moram izraziti zadovoljstvo da Biblioteka i dalje ima vodeću poziciju u Republici Srpskoj. Čast je biti kum ovakvoj ustanovi koja postiže dobre rezultate i uvjeren sam da će tako biti i narednih godina", rekao je Cvjetković.

Slava Biblioteke organizovana je u skladu sa epidemiološkim mjerama, te su uz zapolene u ovoj ustanovi prisutni bili sveštenik SPC, kum slave i predsjednik Upravnog odbora Biblioteke „Filip Višnjić".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA