Vrtić "Čika Jova Zmaj": Mališani sadnjom uče o zdravom odnosu prema životnoj sredini

U dvorištu bijeljinskog Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" na Ledincima danas je posađeno 13 sadnica mladog drveća, u okviru kampanje "Zelena Bijeljina".

Vrtić "Čika Jova Zmaj": Mališani sadnjom uče o zdravom odnosu prema životnoj sredini
FOTO: Srna

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović podsjetila je da je grad pokrenuo projekat "Zelena Bijeljina".

"U okviru kampanje `Zeleni novembar` posadili smo ukupno 850 sadnica na području Bijeljine - kod deponije `Eko-dep`, četiri osnovne škole u gradu, dvije područne škole i kod vrtića", rekla je Todorovićeva novinarima.

Todorovićeva je navela da je cilj kampanje učenje djece o tome koliko je važno štititi životnu sredinu, a realizuje se pod sloganom "Rastimo zajedno".

"Djeca imaju svoje sadnice koje će redovno zalivati i rasti sa njima", istakla je ona.

Direktor Vrtića "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini Slaviša Vujanović zahvalio je Gradskoj upravi za današnju aktivnost, čiji je cilj uljepšavanje dvorišta ove javne ustanove.

"Imaćemo ljepše dvorište, ali i hladovinu tokom ljetnih dana. Najbitnije od svega je što kod djece razvijamo zdrav odnos prema životnoj sredini", istakao je Vujanović.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da se na ovaj način mališanima od najranijeg doba usađuje svijest o tome koliko je važno saditi drveće.

Petrović je naveo da je opredjeljenje grada da u jesen, kada su povoljni agrometeorološki uslovi, bude posađen što veći broj sadnica, budući da svaka sadnica predstavlja pluća grada i Republike Srpske.

On je ukazao da je stepen zagađenja vazduha u Bijeljini visok, te je cilj boriti se sa tim problemom, a jedna od mjera je i da se ugalj zamjenjuje energentima koji oslobađaju manje štetnih gasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA