Uspješan vikend za mlade šahiste ŠK „Sveti Georgije“ Bijeljina

Mladi šahisti Šahovskog Kluba „Sveti Georgije“ Bijeljina su prethodnog vikenda ponovo ostvarili značajne rezultate na šahovskim turnirima kod nas i u regionu.

Uspješan vikend za mlade šahiste ŠK „Sveti Georgije“ Bijeljina

Mirko Šajin je pobijedio u kategoriji starijih dječaka (2006. - 2009. godište) na 36. vikend turniru u Beogradu koji organizuje Šahovski klub „Gliga" u Batajnici, te tako osvojio zlatnu medalju i pobjednički pehar. U istoj kategoriji Vuk Solaković je kao jedan od najmađih takmičara zauzeo 6. mjesto. Zapažene rezultate ostvarili su i Pavle Sekulić i David Perić u kategoriji najmlađi dječaci (2013. godište i mlađi).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Naša kadetska ekipa u sastavu Darko Jovanović (1. tabla), Vuk Solaković (2. tabla), Teona Dukić (3. tabla), Nikola Jovović (4. tabla), te Matej Babić i Veljko Solaković kao rezerve, učestvovala je na ekipnom kadetskom turniru u Brčkom povodom obilježavanja Dana državnosti BiH i osvojila treće mjesto, odnosno bronzane medalje i ekipni pehar. Organizator ovog kadetskog ekipnog šahovskog turnira je bilo Sportsko društvo „Bosona" Brčko. Pratilac ekipe je bio Veljko Gospavić. Ovi uspjesi dokazuju kvalitetan rad naše šahovske škole i da su naši mladi šahisti konkrentni ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu, saopštili su iz šahovskog kluba "Sveti Georgije" Bijeljina.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA