Šarović: Funkcioneri SDS-a su sankcije podnosili dostojanstveno

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, poručio je danas da izjava člana Predsjedništva, Milorada Dodika, za britanski Gardijan da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Кini, govori o njegovoj potpunoj političkoj dezorijentisanosti.

Šarović: Funkcioneri SDS-a su sankcije podnosili dostojanstveno

Nikada nijedan funkcioner SDS koji je bio pod sankcijama, a koje sam i lično podnio, nije ispred sebe stavljao interes Republike Srpske i svog naroda, bez obzira koliko su te sankcije bile nepravedne i neprimjerene. Svi smo mi te sankcije podnosili dostojanstveno, za razliku od Dodika koji se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i njenu sudbinu vezuje za svoju - istakao je Šarović.

U saopštenju iz SDS se navodi da Dodikova politika, očigledno nije rezultat nikakvog političkog ubjeđenja ili realne procjene opšteg interesa naroda, nego isključivo politika revanšizma i lične pozicije za koju je spreman da sve žrtvuje.

Šarović posebno istače činjenicu da "u ovom momentu niko od velikih sila i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma ne dovodi u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i poziciju Republike Srpske".

- Iako mi u SDS cijenimo da će tih pokušaja biti i da na njih treba dati dobar i pametan odgovor. Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD ni sa Evropskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile kojim će se oni baviti na ovaj ili onaj način. Nama je potrebna politika izbalansiranih odnosa i sa Istokom i sa Zapadom, a prije svega garanata potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma - rekao je Šarović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA