Bijeljina: Građanima podijeljene sadnice

Građani Bijeljine danas su na gradskom trgu imali priliku da dobiju sadnice koje su donacija Poljoprivrednog gazdinstva "Agroplan", a ovom aktivnošću završena je mjesečna kampanja čiji je cilj ozelenjavanje grada.

Bijeljina: Građanima podijeljene sadnice
FOTO: Srna

Pero Nikolić iz Poljoprivrednog gazdinstva "Agroplan" rekao je da je odlučio da građanima pokloni 100 sadnica bijelog jasena.

"To nije neka velika vrijednost, ali sam želio da doprinesem ozelenjavanju Bijeljine", naveo je Nikolić i apelovao na sve koji su u mogućnosti da poklone sadnice jer će uz novo drveće grad biti ljepši.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović istakao je da je Gradska uprava u proteklih mjesec dana, uz društveno odgovorna preduzeća, posadila 850 sadnica na različitim lokacijama.

"Hvala svim sugrađanima koji su u proteklih mjesec dana učestvovali u ovoj kampanji, kao i kompanijama koje su je pomogle, te udruženjima", izjavio je novinarima Petrović.

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović podsjetila je da je Gradska uprava ove godine počela sa dugoročnom akcijom "Zelena Bijeljina", čiji je cilj ozelenjavanje lokalne zajednice.

"Danas smo ovdje da podijelimo sadnice građanima, koji će time doprinijeti kampanji `Zelena Bijeljina`. Bitno je reći da partnerstvo ostvarujemo i sa privatnim i nevladinim sektorom, što je važno, jer želimo da se svi udružimo", napomenula je Todorovićeva.

Todorovićeva je apelovala na građane, nevladine organizacije, udruženja i kompanije da od proljeća opet svi rade na projektu čiji je cilj čistija Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA