Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Grad Bijeljina je, u okviru projekta "EU4Agri", objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Rok za podnošenje prijava je 31. januar 2022. godine do 17:00 časova.

Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Cilj Poziva je postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa, uvođenje dobrih praksi, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta i ublažavanje posljedica nastalih uticajem pandemije virusa COVID-19.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na predmetni poziv mogu se prijaviti fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom u sektorima:

- proizvodnja mlijeka;

- proizvodnja mesa;

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- uzgoj žitarica i uljarica;

- uzgoj povrća i voća uključujući vinogradarstvo i masline;

- proizvodnja sadnog materijala;

- proizvodnja jaja;

- uzgoj ribe;

- uzgoj začinskog i ljekovitog bilja;

- uzgoj gljiva iproizvodnja meda.

Ukupan budžet Poziva iznosi 6 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 20.000 do 200.000 KM.

U prilogu vam dostavljamoSmjernice za podnosioce prijava, a detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Smjernice za podnosioce prijava

Za sve dodatne informacije, kao i pomoć pri prijavi, prikupljanju i izradi projektne dokumentacije, zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu Gradske uprave i Agrarnom fondu Grada Bijeljina.

Molimo podnosioce prijava iz Republike Srpske da na imejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.

LINKOVI:

https://gradbijeljina.org/sr/news/obavjestenja/javni-pozivi/4557.podrska-investicijama-u-primarnu-poljoprivrednu-proizvodnju.html

https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-u-primarnu-poljoprivrednu-proizvodnju/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA