Ubiparipović: Uspješno poslovanje preduzeća "Patriot" u godini jubileja

Bijeljinsko preduzeće "Patriot", koje zapošljava lica od 70 odsto i više invalidnosti, u godini kada obilježava 20 godina poslovanja zadovoljno je radom i rezultatima uprkos teškoćama uzorkovanih pandemijom virusa korona, jer zaposleni daju maksimum da bi imali dobar prihod, rekao je Srni direktor Mladen Ubiparipović.

Ubiparipović: Uspješno poslovanje preduzeća "Patriot" u godini jubileja
FOTO: Srna

Ubiparipović je istakao da nijedna godina nije bila teška kao ova, posebno zbog činjenice što su zaposleni već stariji, a primanja izuzetno niska.

"Godina je bila teška s obzirom na pandemiju virusa korona, jer naši radnici su ionako bolesni, a pet ih je tokom korone do sada bilo na bolovanju. Očekujemo da će od sljedeće godine primanja biti veća, da će uslijediti veća izdvajanja u budžetu da bismo našim radnicima bar donekle povećali plate", navodi Ubiparipović.

Ubiparipović je istakao da svi zaposleni daju maksimum da bi godišnji prihod bio što bolji, da se pozitivno posluje i da bi sljedećih godina mogli da učestvuju na tenderu.

"Mi smo socijalno-ekonomsko preduzeće koje samo svojim radom i zalaganjem uspijeva. Sve su to lica sa invaliditetom - bilo da su invalidnost stekli u ratu ili na neki drugi način. Svakom radniku je i te kako stalo da nahrani svoju porodicu", rekao je direktor "Patriota", preduzeća čiji je osnivač gradska Boračka organizacija.

Ubiparipović je istakao da je "Patriot" prepoznatljiv po kontroli parkiranja automobila u gradu, a riječ je o poslovima koji su u vezi sa Direkcijom za razvoj i prostorno uređenje grada.

"Ove godine smo prošli na trogodišnjem tenderu", rekao je Ubiparipović i dodao da je tender, koji je sklopljen sa Direkcijom, vrijedan 240.000 KM na godišnjem nivou.

Prema njegovim riječima, ostali poslovi "Patriota" se odnose na održavanje zelenih površina - Gradski park, novouređenog dijela kanala Dašnica - bankine i zelene površine, ulaza i izlaza iz grada na putnim pravcima prema Amajlijama, Popovima, Batkoviću i Dvorovima.

"Imamo jednog zaposlenog u šalteru, odnosno na kopir aparatu u Gradskoj upravi", naveo je Ubiparipović.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće ja za svoje uspjehe više puta nagrađivano na republičkom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA