RSS pomogla završetak kuće u Loparama

Predsjednik Glavnog odbora Republičke stranke Srpske Slaven Ristić donirao je 2.000 konvertibilnih maraka za izgradnju kuće porodici Stevanović u Loparama, u okviru humanitarne akcije koju sprovodi Udruženje žena Milina sela.

RSS pomogla završetak kuće u Loparama
FOTO: Bijeljina danas

Predsjednik Udruženja Zorica Dokić zahvalila je Ristiću na pomoći, kao i Opštini Lopare, Vladi Republike Srpske i svim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava.

- Ovo je treća kuća koju uspijevamo da sagradimo u posljednje četiri godine, za porodice koje žive u teškim materijalnim uslovima. Stevanovići su tročlana porodica, Đoko Stevanović je učesnik rata, i zaslužili su da u 21. vijeku riješe pitanje stanovanja. Opština Lopare je obezbijedila plac i 2.000 KM, naši ljudi iz Švajcarske prikupili su 8.000 KM za građevinski materijal, Slaven Ristić je donirao 2.000 KM za ploču i crijep, a pomogla nam je i Vlada Republike Srpske - istakla je Dokićeva.

Udruženje žena Milina sela osnovano je 2017. godine u Loparama. Bavi se poljoprivredom, promocijom sela, projektima iz oblasti kulture i sporta, a najviše humanitarnim radom. Svake godine, u saradnji sa Srbima iz Čikaga, obezbjeđuju praznične pakete za ugrožene mještane povodom obilježavanja Božića i Vaskrsa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA