Istočna alternativa: Inicijativa za otvaranje ruskih baza u Srpskoj

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" najavljuju pokretanje inicijative i vođenje kampanje za otvaranje ruskih vojnih baza u Republici Srpskoj radi stvaranja balansa za očuvanje mira i bezbjednosti srpskog, ali i ostalih naroda u BiH i na Balkanu.

Istočna alternativa: Inicijativa za otvaranje ruskih baza u Srpskoj
FOTO: Ilustracija / Depositphotos / futag

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da su u BiH 30 godina prisutne snage NATO-a i da to nije dalo rezultate, odnosno došlo je do destabilizacije.

Pavlović je rekao da je, uprkos prisustvu Natoa, Evropa postala poprište terorističkih akcija i opsade migrantima koji bježe sa područja u kojima je SAD kao vodeća sila te alijanse izazvala sukobe.

"Smatramo da je za stabilnost i očuvanje mira na ovom području potrebno otvaranje vojnih baza i prisustvo ruskih oružanih snaga u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji", istakao je Pavlović.

On kaže da "Istočna alternativa" poziva sve nadležne institucije da ozbiljno shvate situaciju, da prihvate i realizuju njihovu inicijativu.

"Nadamo se da će prilikom današnjeg sastanka o ovoj temi razgovarati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin", kaže Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA