Požar u kineskoj radnji u Obrenovcu izazvale novogodišnje lampice

Gašenje kineske robne kuće u Obrenovcu gdje je danas oko 10.40 izbio požar i dalje traje, gotovo tri sata. Crni dim i dalje kulja, dok se veliki broj vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom.

Požar u kineskoj radnji u Obrenovcu izazvale novogodišnje lampice
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Zvaničnih informacija o tome šta je uzrok požara još nema, a kako radnici pričaju u prodavnici je svijetlio veliki broj novogodišnjih ukrasa, te pretpostavljaju da su oni i izazvali požar.

Nad Obrenovcem se nadvio gust crni dim, od gareži ne može da se diše, peku oči, javlja naš reporter sa lica mjesta.

Radnici iz tržnog centra sumnjaju da je unutra ostala zaglavljena jedna djevojka, a ranije danas zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se traga za dvije Kineskinje.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome šta je uzrok požara, ali građani i radnici tvrde da su tu često ostajali uključeni razni svetleći predmeti, odnosno novogodišnji ukrasi i lampice.

- Često sam išla u tu prodavnicu. Uvijek im je bilo dosta svetlećih stvari da stoje tako uključene. Sada kada je hladno uključivali su i grejalicu - ispričala nam je Milica, kako se predstavila mještanka Obrenovca.

I jedna od radnica navodi da je "najvjerovatnije došlo do požara od sijalica koje su svijetlele na stepeništu" i da se onda proširilo. Oko stepeništa ima i dosta tkanine, pa ona pretpostavlja da se tako požar brzo i raširio.

Navodi i da su stakla odjednom počela da pucaju i da su svi izletili napolje.

Drugi kažu da se u toj radnji često osjećao miris hrane.

- Svaki put kad uđemo u njihovu radnju, osjećala se hrana. Oni su možda i živjeli na spratu koji je i zahvatio požar - kaže jenda mještanka.

Građani svjedoče da je vatra odjednom buknula.

- Čuo sam sirene i odmah sam izašao. Vatra je buktala, mislio sam da će požar uhvatiti i zgrade pored - kaže jedan mještanin Obrenovca .

Pojedini građani kažu da su prvo mislili da neko pali gume i sirovine i da je dim koji se vidi od toga.

U kaficu koji se nalazi odmah ispod kineske prodavnice srusila se tavanica, javlja reporter sa lica mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA