Bijeljinska bolnica - prijatelj beba i majki

  • BIJELJINA
  • 03. Dec 2021.

U protekla 24 časa u porodilištu bijeljinske Bolnice rođeno je sedam beba - četiri djevojčice i tri dječaka.

Bijeljinska bolnica - prijatelj beba i majki

Iz ove zdravstvene ustanove napominju da je njihova misija da pruže podršku majkama u uspostavljanju dobre prakse dojenja, zbog čega stvaraju prijatno okruženje u kojem se bebe rađaju.

"Pozitivno iskustvo poroda i prvih časovi s bebom ima nemjerljiv uticaj na dalji tok bebinog i majčinog života", poručili su zaposleni na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Bolnice "Sveti vračevi".

Zaposleni su mališanima poželjeli mnogo zdravlja i sreće, a njihovim roditeljima čestitali.

"Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo trenutno je 13 novorođenih beba sa majkama", saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

Iz Bolnice navode da je njihova jasna želja da boravak u bolnici, i bebama i majkama, bude prijatno iskustvo, jer je rađanje najradosniji događaj.

"Osoblje Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenja za pedijatriju prošlo je niz obuka na temu promocije dojenja kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi. Nakon obuke, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je sredinom novembra Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske /ASKVA/ dodijelila punu akreditaciju - bezuslovnu", naveli su iz Bolnice.

U saopštenju je navedenao da je akreditacija dodijeljena u okviru Unicefovog projekta "Akreditacija bolnica - prijatelja beba". .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA