Marković: Što nas Dodik više „štiti", sve češća su hapšenja

  • BIJELJINA
  • 03. Dec 2021.

Otkad su počele najave da će SIPA-i biti zabranjeno djelovanje na teritoriji Republike Srpske i da će MUP Republike Srpske spriječiti da SIPA hapsi naše građane, hapšenja su sve učestalija. Prije nekoliko dana je uhapšeno devet lica na području Novog Grada, a danas sedam na području Bijeljine i Sokoca, rekao je potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković u saopštenju dostavljenom medijima.

Marković: Što nas Dodik više „štiti", sve češća su hapšenja

Marković podsjeća na riječi srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji je pozvao građane Republike Srpske da obavijeste MUP o eventualnom djelovanju SIPA-e ili obavještajne agencije na području Republike Srpske i da će na taj način biti zaštićeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Što nas on više „štiti", sve češća su hapšenja. Danas je uhapšen i general Goran Sarić, časni nekadašnji komadant Specijalne jedinice MUP-a, koji je ranije već pravosnažno oslobođen za djela koja su mu stavljana na teret. Od „zaštitnika", kao i u slučaju hapšenja u Novom Gradu, ni riječi. Jedino što već dva mjeseca slušamo bajke o povlačenju saglasnosti na formiranje SIPA-e, Suda i Tužilaštva, a kada su od tih organa gonjeni navodno zaštićeni građani Republike Srpske, velike riječi budu zaboravljene. To nije samo licemjerje, nego i laži koje navodni patriota i zaštitnik srpskih interesa godinama prosipa i igra se sa emocijama našeg naroda, koji na kraju uvijek bude prepušten sam sebi, naveo je Marković u saopštenju dostavljenom medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA