Sutra kiša, slijedi zahlađenje koje će donijeti snijeg

Danas će u Srpskoj biti sunčano, ali se uveče i tokom noći na nedjelju u jugozapadnim predjelima i na jugu očekuje kiša, a u sjevernim predjelima mjestimično slabe padavine.

Sutra kiša, slijedi zahlađenje koje će donijeti snijeg
FOTO: Sokolac / Srna

Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od dva do sedam, na jugu do 11, a na planinama i u mjestima sa maglom oko nule, pokazuje analiza Hidrometeorološkog zavoda RS.

Sutra ujutru biće oblačno sa kišom, u južnim predjelima lokalno i obilnija kiša, na istoku suvo i oblačno. Tokom dana kiša će zahvatiti većinu predjela.

U višim predjelima i na planinama kiša će uz zahlađenje preći u snijeg, a ponegdje je moguća susnježica i u nižim predjelima. Vjetar slab do umjeren južni, poslijepodne uz promjenu smjera na sjeverozapadni. Minimalna temperatura od jedan do sedam, u višim predjelima od minus dva stepena. Maksimalna temperatura vazduha od četiri do 10 stepeni, na jugu do 12, a u višim predjelima od jedan stepen.

U ponedjeljak ujutru i tokom dana oblačno i nešto hladnije, na jugu kiša lokalno i obilnija dok je na sjeveru ponegdje moguća koja kap kiše. Na jugoistoku u višim predjelima i na planinama sa snijegom, uz porast snježnog pokrivača.

Minimalna temperatura biće od minus dva do dva stepena, na jugu do pet, a u višim predjelima od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura od jedan do pet stepeni, na jugu do devet, a u višim predjelima od minus dva stepena.

U utorak ujutru očekuje nas oblačno i hladno, na istoku mjestimično sa snijegom. Tokom dana umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje i pojavu sunčanih perioda. U višim predjelima i na planinama na istoku i dalje ponegde uz slab snijeg.

Minimalna temperatura od minus pet do minus jedan stepen, na jugu do tri, a u višim predjelima od minus osam stepeni. Maksimalna temperatura od minus jedan do četiri stepena, na jugu do osam, a u višim predjelima od minus četiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA