Bijeljinski karatisti među svjetskom elitom u Veneciji

U srijedu uveče, takmičari Karate kluba UNSU iz Bijeljine putuju u Veneciju gdje će nastupati u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade.

Bijeljinski karatisti među svjetskom elitom u Veneciji

U pitanju je takmičenju za djecu 12-13 godina, kadete i juniore, koje se održava u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF).

Liga se održava u četiri kola u toku jedne takmičarske sezone i iste se boduju za svjetske rang liste.

Na ovogodišnjoj ligi u Veneciji, prema dosadašnjim prijavama, učestvovaće 2424 takmičara iz više od 50 zemalja svijeta.

-Sigurno je jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja u svijetu karate sporta i nama kao klubu je čast i privilegija da budemo dio svjetske karate elite."UNSU" će u Veneciji nastupiti u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji po težinskim kategorijama. U muškoj konkurenciji nastupaće Radan Uroš u kategoriji juniora (-68), Tripunović Vukašin i Knežević Ivan u kategoriji U14 (-40), dok će u ženskoj konkurenciji nastupati Gavrilović Marija, Trifković Marija i Vujić Milica Mia u kategoriji U14 (-40), (-47) i (+47). Svima njima osim Radana, koji je već nastupao i ima srebrnu medalje iz Umaga 2019 godine, ovo će biti prvi nastup u WKF Svetskoj karate 1 ligi, kažu u KK UNSU.

Ekipu će predvoditi trener Goran Ivković.

Treba napomenuti da je za djecu do 13 godina ovo najveći zvanični stepen takmičenja u okviru Svjetske karate federacije (WKF). Da bi učestvovali na ovakvom nivou takmičenja potrebno je obezbjediti kvalitetne pripreme, dodatnu sportsku opremu za nastupe i finansijska sredstva koja nisu mala. Na predhodna dva balkanska prvenstva - dječije u Poreču te za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci klub je otkazao učešće sedmoro reprezentativaca.

-Nastupili samo sa jednom takmičarkom (Gavrilović Marija) u Poreču, koja je u naš grad donijela srebrnu medalju. Želja nam je da se otkazivanja nastupa zbog nedostatka finansijskih sredstava, na velikim zvaničnim takmičenjima prekinu uz podršku gradske administracije i svih drugih relevantnih institucija. Naši sportisti svojim rezultatima zaslužuju veću podršku i sigurno u budućnosti mogu donijeti najviša evropska i svjetska odličja. Predali smo molbu gradonačelniku za pomoć u realizaciji nastupa u Veneciji i svakog dana očekujemo odgovor, nadamo se pozitivan, kako nam je usmeno i obećano. Ukoliko ista izostane, mi ćemo se već nekako snaći, jer nam neće biti prvi put da podižemo pozajmice za našu djecu, zarad ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata, dodaju u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA