RSS: Generalu Sariću hitno obezbijediti liječenje na slobodi

Odbor za boračka pitanja Republičke stranke Srpske podržava stav svih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata da generalu Goranu Sariću, koji je sa još šest lica nedavno uhapšen od strane Sipe, zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja bude omogućeno puštanje iz pritvora i adekvatno liječenje na slobodi.

RSS: Generalu Sariću hitno obezbijediti liječenje na slobodi

- Apelujemo da Sud BiH u što kraćem roku dopusti generalu Sariću da se brani sa slobode, jer u protivnom mogu samo da utiču na pogoršanje njegovog ionako teškog zdravstvenog stanja. Podržavamo zahtjeve udruženja i organizacija iz Republike Srpske da se Sarić što prije nađe na slobodi, jer je javnosti poznato da je i u prethodna dva mukotrpna suđenja odbačena mogućnost njegove krivice – poručili su iz RSS.

Iz Odbora ističu da je Sud BiH prije određivanja pritvora Sariću morao da uzme u obzir tešku bolest protiv koje se general duže bori, kao i činjenicu da se u prethodnim procesima uvijek odazivao na pozive Suda.

- Očekujemo da će general Sarić ubrzo moći da dobije adekvatnu medicinsku njegu na slobodi i da će Sud BiH shvatiti da, osim o krivici, nije ovlašten da odlučuje o nečijem životu ili smrti – navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA