Sutra počinje isplata dodataka na djecu i materinskih dodataka

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za novembar počinje sutra, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu.

Sutra počinje isplata dodataka na djecu i materinskih dodataka

Novembarska isplata dodatka na djecu obuhvata 14.218 djece, odnosno 9.524 korisnika roditelja, a za isplatu ovog prava obezbijeđene su 1.146.974 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Materinskim dodatkom za novembar obuhvaćeno je 5.327 porodilja, a za isplatu je izdvojeno 2.157.435 KM.

- Sutra počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo je ostvarilo 159 porodilja, odnosno 136 trećerođene i 28 četvrtorođene djece - navodi se u saopštenju.

Iz Fonda navode da je za isplatu ovog prava izdvojeno 94.200 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 221.250 KM za 870 porodilja, odnosno 885 djece/novorođenčadi.

Isplatom za novembar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 67.470 KM, za ukupno 519 roditelja/njegovatelja.

Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za novembar izdvojeno je i isplaćeno 4.713.619 KM.

Iz Fonda obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama ovog fonda u mjestima u kojima imaju prebivalište.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA