Izložba o zaslužnim ženama Semberije

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović otvorio je juče izložbu o zaslužnim ženama Semberije. Organizatori ove izložbe su Fondacija „Lara“ i Muzej Semberije, a posvećena je svim ženama koje su dobile nagradu „Zaslužna žena“ u proteklom periodu. Gradska uprava Grada Bijeljina je od početka podržavala ideju o dodjeli ovog priznanja.

Izložba o zaslužnim ženama Semberije
FOTO: gradbijeljina.org

- Zapravo, ovo priznanje zaslužuje svaka žena u Semberiji, jer ženske ruke i žensko srce daju snagu i dušu svakoj zajednici - od porodice i familije, preko radnih kolektiva, društvenih organizacija, sela i grada, pa sve do države. Naše društvo od svake od vas ovdje, kao i od svake žene koja je sada u svom domu ili na poslu, očekuje da istovremeno budete majke, supruge, domaćice, radnice, neko ko će često uspijevati nemoguće, miriti nepomirljivo ili biti utočište kad nam je najteže - rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Autorka pomenute izložbe je Tanja Lazić. Njena osnovna misao je bila da na jednom mjestu prikaže impresivne biografije žena koje su s pravom bile nagrađene titulom zaslužne žene.

- O svakoj ženi ispričali smo priču zahvaljujući kojoj smo kandidovane za ovo priznanje - kaže autorka.

Jedna od dobitnica ove nagrade je i Smilja Mitrović koja je svoje aktivnosti usmjerila na traženje lica nestalih tokom građanskog rata na području Bosne i Hercegovine.

- Dvadeset i sedam godina sam istrajna u ovim aktivnostima - istakla je Mitrović.

Pravima djece i borbi za njihov bolji položaj decenijama se bavi Jovanka Vuković.

- Najveća investicija je ulaganje u djecu - mišljenje je dobitnice ove nagrade i njen motiv da i dalje ostane istrajna u svojim idejama.​Izložba u čast žena koje su nagradu dobile u prethodnih pet godina ističe njihov izuzetan doprinos ka naprednijoj i humanijoj lokalnoj zajednici u kojoj živimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA