U budžetu Bijeljine više novca za borce, poljoprivrednike...

“Prijedlogom nacrta budžeta za 2022. godinu u odnosu na izvorni budžet predviđena su veća izdvajanja novčanih sredstava na određenim budžetskim pozicijama odnosno po resornim odjeljenjima i kategorijama u iznosu od preko 5.000.000 KM”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Petrović je dodao da će se pomenuti dokument naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine grada.

U budžetu Bijeljine više novca za borce, poljoprivrednike...

"Novim prijedlogom nacrta budžeta za 2022. godinu predviđena su veća izdvajanja za boračku populaciju. U odnosu na izvorni budžet, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu izdvojiće dodatnih 211.000 KM, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

"Za stambeno zbrinjavanje boračko-invalideske populacije biće izdvojeno 85.000 KM. Planirano je i povećanje na poziciji tekuće pomoći za rješavanje stambenih pitanja i tekuće jednokratne pomoći boračkoj kategoriji u iznosu od 60.000 KM".

Petrović je izrazio nadu da će Gradska uprava, u saradnji sa drugim institucijama koje su ključ sistemskog rješenja problema te populacije, dati doprinos riješavanju, kako je rekao, pitanja krova nad glavom.

"Nadamo se da će se izvršiti sanacija ili adaptacija postojećih loših objekata u kojima žive naši demobilisani borci, ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca", istakao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine rekao je da su veća izdvajanja predviđena i za poljoprivredu, skoro 500.000 KM, od kojih 120.000 KM za Agrarni fond.

Odjeljenje za društvene djelatnosti svoja izdvajanja će povećati za još više od 300.000 KM.

"Predvidjeli smo veće iznose i veći broj stipendija koje će grad dati studentima. Iznos koji se izdvaja za pomoć roditeljima za novorođenu bebu biće povećan za 100.000 KM. 47.600 KM više biće izdvojeno za subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima.", objašnjava Petrović.

U Odjeljenje za društvene djelatnosti uključene su i nove budžetske pozicije, a radi se o mjerama pronatalitetne politike. Predviđen iznos je 170.000 KM.

"Povećani su izdaci za porodiljsko odsustvo koji refundira Fond za zdravstveno osiguranje i iznos povećanja je 50.000 KM", rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Planirano je i povećanaje iznosa sredstva za subvencije privrednicima u iznosu od 160.000 KM.

"Nastavljamo snažno u tom duhu da stvaramo što bolji privredni ambijent i poslovno okruženje, te da iz godine u godinu opravdavamo to što Bijeljina ima "business friendly" (biznis frendli) sertifikat. Želimo da se pred domaćim i inostranim investitorima pokažemo u što boljem svjetlu", naglašava Petrović.

Prema Petrovićevim riječima, dodatna novčana sredstva predviđena su za ulaganje u stambeno-komunalne poslove,prostorno uređenje, sanaciju objekta za zbrinjavanje socijalnih kategorija, te kulturu i obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA