Skupština Grada: Nije usvojena informacija o stanju puteva

Odbornici Skupštine grada Bijeljine nisu danas usvojili Informaciju o stanju puteva na području grada, a tokom rasprave ocijenjeno je su saobraćajnice na području grada u jako lošem stanju.

Skupština Grada: Nije usvojena informacija o stanju puteva
FOTO: Srna

Protiv usvajanja Informacije glasalo je 19 odbornika, pet je bilo za, a jedan uzdržan.Šef Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović rekao je da je potpuno neprihvatljivo to što se u Informaciji navodi da je ovakvo stanje puteva zbog kašnjenja usvajanja budžeta u Skupštini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je nekorektno što se u Iformaciji navodi da poljoprivrednici, seljaci, prave probleme, istakavši da je nedovoljno jedno krpljenje rupe dnevno.

"Stanje puteva, i kategorisanih i nekatagorisanih, jeste katastrofalno i to građani vide. To je tuga ovog grada", naglasio je Milovanović tokom rasprave.

Odbornik Mustafa Gradaščević /SDA/ izrazio je nezadovoljstvo što se u Informaciji o putevima nigdje ne pominje Janja, kao ni neka druga mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gradaščević je rekao da građane ne zanima šta je tender, javna nabavka, već samo javna rasvjeta, putevi i njihovo održavanje."Nemojmo da građani ispašataju. Oni ne zaslužuju ovakav tretman od svih nas", poručio je on.

Odbornik Vaso Arsenović /SNSD/ rekao je da je potrebno napraviti plan i program rješavanja problema putne infrastrukture na području grada, po prioritetima, koji bi, prema njegovoj ocjeni, imao podršku svih odbornika.

"Ako već ne dajemo pare za podsticaje privredi, zapošljavanje u realnom sektoru, daj bar da kroz sabraćajnu, putnu, komunalnu infrastrukturu poboljšamo kvalitet života građana. Na to se nadovezuje javni prevoz, i gradski i prigradski", dodao je on.

Arsenović je ocijenio da su saobraćajnice u veoma lošem stanju.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina tokom sjednice usvojili su Prijedlog odluke o konačnom otpisu nenaplativnih potraživanja, Prijedlog odluke o izmjenama odluke o postupku subvencionisanja zakupnine, te Prijedlog stratrgije razvoja socijalnog stanovanja u gradu.

Usvojena je i Informacija o stanju zdravstvene zaštite neosiguranih lica na području grada Bijeljina, Informacija o stanju u kulturi i aktivnostima u oblasti kulture u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA