Inzko: Sankcije za Dodika

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko upotrijebit će bonska ovlaštenja.

Inzko: Sankcije za Dodika

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko upotrijebit će bonska ovlaštenja i donijeti odluke o poništenju Odluke o referendumu u RS i sankcijama protiv lidera političkih partija, koji su podržali održavanje referenduma, najavljuje Novinska agencija Srna.

"Visoki predstavnik upotrijebit će bonska ovlašćenja. Želi da onemogući RS da provede Odluku o referendumu, tako što će u Službenom listu BiH objaviti svoje odluke kojom poništava ovu o referendumu. Na taj način želi da im da pravosnažnost odnosno pravno dejstvo, jer je svjestan da njegove odluke neće biti objavljene u Službenom glasniku RS", tvrdi izvor Srne.

Nakon toga, dodao je ovaj izvor, visoki predstavnik može da zahtijeva podršku od međunarodne zajednice i zatraži provođenje odluka koje je donio.

"Visoki predstavnik namjerava da sankcioniše određen broj pojedinaca, prije svega, predsjednika RS Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića, visokopozicionirane ličnosti u Vladi RS i lidere političkih partija koji su podržali referendum i imaju neposrednu saradnju sa Dodikom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA