Neverovatna scena u nacionalnom parku u Tanzaniji, lavica „usvojila“ mladunče gnua

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gde je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.

Neverovatna scena u nacionalnom parku u Tanzaniji, lavica „usvojila“ mladunče gnua

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak naTviteru na kom se može videti mladunče gnua koje uz nogu prati odrasli lavicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je zaBi-Bi-Si da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.

Ono što posebno dodaje na bizarnosti onoga što se odigrali jeste što su zebre i gnuovi među omiljenim plenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.

Lavovi su takozvani „hipermesožderi", što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plena.

Zdrav i odrasli lav dnevno treba da unese između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA