Neverovatna scena u nacionalnom parku u Tanzaniji, lavica „usvojila“ mladunče gnua

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gde je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.

Neverovatna scena u nacionalnom parku u Tanzaniji, lavica „usvojila“ mladunče gnua

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak naTviteru na kom se može videti mladunče gnua koje uz nogu prati odrasli lavicu.

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je zaBi-Bi-Si da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.

Ono što posebno dodaje na bizarnosti onoga što se odigrali jeste što su zebre i gnuovi među omiljenim plenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.

Lavovi su takozvani „hipermesožderi", što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plena.

Zdrav i odrasli lav dnevno treba da unese između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

160 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI