Španac pobjednik turnira u kjokušin karateu "RS čelendž" FOTO

Višestruki vicešampion Evrope, karatista iz Španije Hugo Kruz pobjednik je Trećeg međunarodnog turnira u kjokušin karateu "RS čelendž" u kategoriji seniora do 85 kilograma, a Poljaci Igor Lamot i Artem Akimienkov najbolji su bili u kategorijama do 75 i više od 85 kilograma.

Španac pobjednik turnira u kjokušin karateu "RS čelendž" FOTO
FOTO: Srna

Druga mjesta osvojili su Konstantin Ristić iz Republike Srpske u kategoriji do 85 kilograma, Peter Ajhinger iz Austrije u kategoriji više od 85 kilograma, a Španac Havijer Zamora u kategoriji do 75 kilograma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Treća mjesta pripala su Ivanu Popoviću iz Srbije u kategoriji seniori do 85 kilograma, Kamilu Berkovicu iz Poljske u kategoriji do 75 kilograma, a Marko Stojanović i Vukan Roganović iz Srbije dijelili su treće mjesto u kategoriji više od 85 kilograma.

Osim seniona, na turniru su se takmičili i juniori, kadeti i pioniri.Svim osvajačima medalja uručene su i novčane nagrade, a najbolji u seniorskim kategorijama dobili su sportske stipendije u iznosu od po 1.000 evra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Evropske karate organizacije šihan Koen Šarenberg iz Holandije pohvalio je organizaciju turnira, jer su uspjeli da takmičenje održe na visokom nivou.

"Ovo nije velika kjokušin organizacija, ali ima veliko srce i ogroman potencijal. Danas smo vidjeli mnogo toga, nadam se da će nastaviti u ovom pravci i želim im mnogo uspjeha", rekao je Šarenberg.

Na Trećem međunarodnom "RS čelendž" turniru, koji Šinkjokušin klub "TRB" tradicionalno organizuje povodom Dana Republike Srpske, učestvovali su takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Turniru su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović te predstavnici grada Bijeljina.

Prvi turnir "RS čelendž" održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije "Tehnički remont Bratunac" /TRB/ Slavena Ristića, koji je i generalni pokrovitelj takmičenja, a u organizaciji predsjednika Šinkjokušin kluba "TRB" Igora Rankovića, pionira karate sporta u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA