Fabrika Sava dokaz uspješnog iskorišćavanja prirodnih resursa

Fabrika za preradu voća i povrća "Sava Semberija" iz Bijeljine dokaz je uspješnog iskorišćavanja prirodnih resursa ove regije i ukoliko nastavi uspješnu proizvodnju uskoro bi mogla da se proširi na tržište EU, rekao je ambasador Slovenije u BiH Andrej Graseli.

Fabrika Sava dokaz uspješnog iskorišćavanja prirodnih resursa

Graseli je prilikom posjete ovoj fabrici rekao da u tom smislu vidi i mogućnost proširenja izvoza ka Sloveniji, koja ne može sama da se snabdijeva hranom i u takvoj situaciji najbolje je da uvozi proizvode iz regiona. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Direktorica ove fabrike Jagoda Krsmanović rekla je da "Sava" posjeduje kvalitet koji je potreban da bi osvojili evrpsko tržište.

"`Savini` proizvodi, osim u regionu, nalaze se i na tržištima Austrije, NJemačke, Australije, Amerike i nešto manje u Sloveniji", rekla je Krsmanovićeva novinarima.

Ona je dodala da se u "Savi" trenutno proizvodi oko 6.000 tona ajvara, pinđura, krastavaca, paprika i svih vrsta džemova i mermelade, te da je cilj da se u budućnosti proizvode oko 20.000 tona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Svake godine imamo određeni rast proizvodnje, ako uspijemo imati kvalitetnu sirovinu znatno ćemo povećati proizvodnju", rekla je Krsmanovićeva.

Fabrika "Sava Semberija" ima oko 60 stalnih radnika, a u toku sezone upošljava i duplo više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA