"Estrada Republike Srpske" hoće novi zakon: Cilj poboljšanje statusa radnika

Udruženje estradnih radnika i estradnih umjetnika "Estrada Republike Srpske" pripremiće ideje i prijedloge značajne za donošenje novog zakona.

"Estrada Republike Srpske" hoće novi zakon: Cilj poboljšanje statusa radnika
FOTO: Vlada RS

Ovo je, između ostalog, saopšteno nakon sastanka ministarke prosvjete i kulture Natalije Trivić sa predstvnicima ovog udruženja na čelu sa predsjednikom Miroslavom Janjaninom.

Na sastanku jerazgovarano o izazovima sa kojima se suočavaju u svome radu u toku pandemije virusa korona, o planu i programu rada udruženja u toku 2022. godine, te o dugoročnoj saradnji sa Ministarstvom.

- Dogovoreno je da će Udruženje estardnih radnika i estaradnih umjetnika Republike Srpske „Estrada Republike Srpske", koje je osnovano u skladu sa Zakonom o estradnoj djelatnosti RS, kao nosilac javnih ovlaštenja u oblasti estradne djelatnosti, a koje je dobilo i status reprezentativnog strukovnog udruženja u kulturi, obaviti konsultacije sa svojim članovima i estradnim radnicima i umjetnicima, te da će na osnovu pozitivne prakse u regionu i svijetu pripremiti ideje i prijedloge značajne za donošenje novog zakona - navode u Ministarstvu.

Udruženje će potom predložiti Ministarstvu svoje predstavnike u interresornoj radnoj grupi koja će pripremiti novi zakon o estradnoj djelatnosti, a na osnovu kojeg će se, kako tvrde, poboljšati status estradnih radnika i umjetnika i preciznije definisati položaj ovog udruženja koje je nosilac javnih ovlaštenja u oblasti estradne djelatnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA