Republička stranka Srpske: Učlanjen hiljaditi član

Republička stranka Srpske /RSS/ predstavila je danas hiljaditog člana, agronoma Dušana Trkulju, koji je poručio da je zadovoljan što je u RSS pronašao ljude sa kojima dijeli viziju o unapređenju privrede, agrara i obrazovanja u Bijeljini i Republici Srpskoj.

Republička stranka Srpske: Učlanjen hiljaditi član

Trkulja, koji je bio student generacije sa prosjekom ocjena 9.70, naveo je da je imao priliku da sa porodicom ode u inostranstvo, ali da je odlučio da ostane u Bijeljini i pokrene sopstveni biznis.

- Odlučio sam da sa petnaestogodišnjim iskustvom agronoma otvorim poljoprivrednu apoteku u Janji, a dugoročni planovi su mi postdiplomske i doktorske studije, te angažovanje na Poljoprivrednom fakultetu. Siguran sam da ću i kroz političko djelovanje, svojim znanjem i iskustvom, uspjeti da pomognem u kreiranju i ostvarenju zdravih planova za našu poljoprivredu i ekonomiju - istakao je Trkulja.

Predsjednik Republičke stranke Srpske Mladen Petrović naglasio je da je RSS ostvarila cilj koji je postavila nakon osnivanja - da poslije šest mjeseci postojanja ima 1.000 članova.

- Iz dana u dan pristupa nam sve više ljudi jer su uvidjeli da želimo da približimo politiku obrazovanim, kvalitetnim osobama. Mi zastupamo ideju da od politike ne želimo da uzimamo, već da dajemo u oblastima u kojima to možemo. Građani Bijeljine su takav naš stav već prepoznali - rekao je Petrović.

Generalni sekretar Republičke stranke Srpske Danijel Perić naveo je da se RSS profilisala kao nova politička energija ne samo u Semberiji, nego i u drugim opštinama i gradovima Srpske.

- Do kraja februara završićemo formiranje mjesnih odbora stranke u selima, a u gradu smo već osnovali oko 85 odsto odbora - dodao je Perić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA