Preminuo Tijeri Mugler poznati modni kreator

Manfred Tijeri Mugler, francuski modni dizajner, kreativni direktor i kreativni savetnik modne kuće „Mugler“, preminuo je u 74. godini. Sedamdesetih godina prošlog veka, po osnivanju svoje modne kuće, Mugler postaje prepoznatljiv zbog svog avangardnog, arhitektonskog, hiperženstvenog i pozorišnog pristupa visokoj modi.

Preminuo Tijeri Mugler poznati modni kreator
FOTO: Profimedia

Manfred Tijeri Mugler je na početku svoje karijere dizajnirao prepoznatljiv i upečatljiv izgled Grejs Džons, Dejvida Bouvija i Dajane Ros, kao i odevne kombinacije za muzički spot Džordža MajklaTu fanki, a pre svega haljinu Demi Mur iz filma Nepristojna ponuda iz 1993. godine, koja je dobila epitet „najpoznatije haljine devedesetih".

Istovremeno je lansirao i parfemEjndžel (Angel), koji je postao jedan od najprodavanijih parfema 20. veka.

U kasnijim godinama, Muglerov vintidž dizajn je doživeo značajan preporod među slavnim ličnostima, uključujući Lejdi Gagu koja nosi njegov model u muzičkom spotu za pesmu Telefon, i Kardi Bi, koja je postala njegova bliska prijateljica i vrlo često je nosila njegove vintidž kreacije kako na crvenom tepihu, tako i u muzičkim spotovima.

Takođe je dizajnirao kostime za Bjonse i njenu svetsku turneju i tako je njegov brend postao jedan od najpoželjnijih luksuznih brendova za potrošače generazije Zet, prema istraživanju Tinejdž Voga.

Godine 2019. napravio je jednokratni dizajn za Kim Kardašijan koji će nositi na Met Gala događaju. Iste godine Muzej lepih umetnosti u Montrealu (MMFA) pokrenuo je izložbu "Thierry Mugler: Couturissime" posvećenu njemu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA