Podignut optužni predlog protiv Čedomira Jovanovića

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužni predlog protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020.

Podignut optužni predlog protiv Čedomira Jovanovića

Tada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično delo laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću po glavi i rukama.

"Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predelu leđa i ruku, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar u predelu levog lakta i nagnječenje levog ručnog zgloba", precizira se u optužnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, koja će se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično delu u naredne dve godine, prenosi Blic.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA