SDS i SNSD izjednačeni u Bijeljini

Srpska demokratska stranka i Savez nezavisnih socijaldemokrata stranke su koje u gradu Bijeljina imaju jednak broj pristalica, pokazalo je istraživanje koje je provela jedna agencija iz Beograda u periodu od 1. novembra prošle godine do 1. januara 2022. godine, saznaje portal „Bijeljina Danas“.

SDS i SNSD izjednačeni u Bijeljini

Fokus ankete se, osim na političke subjekte, odnosio na kvalitet života u lokalnoj zajednici i prijedloge građana za unapređenje njenog razvoja, zatim na medije, ekonomiju, privredu, budućnost mladih u Republici Srpskoj...

Prema rezultatima ankete, koji su u posjedu našeg portala, od ukupnog broja ispitanika, njih 21,6 odsto navelo je SDS kao političku opciju kojoj bi dalo povjerenje, a identičan postotak (21,6 odsto) glasova imao je i SNSD. Na trećem mjestu našla se Republička stranka Srpske (RSS), četvrta je Partija demokratskog progresa (PDP), a peti je Demos.

Zanimljivo je da su Bijeljinci, odgovarajući na pitanje „Koje su oblasti najvažnije za razvoj njihovog grada?", kao prve navodili obrazovanje, ekologiju i kulturu, a tek sedam odsto njih za najvažnije smatra infrastrukturne projekte.

Trideset odsto od ukupnog broja ispitanika odgovorilo je da bi, kada bi im se pružila prilika, radili na otvaranju novih fabrika i pogona i povećanju zaposlenosti, a samo jedan odsto građana Bijeljine izjasnio se za osnivanje novih visokoškolskih ustanova.

Kao najveće probleme, Bijeljinci su naveli ekonomsku nesigurnost, nezaposlenost i kriminal i korupciju, ne polažući velike nade u zaustavljanje odlaska mladih i cijelih porodica u inostranstvo.

Anketa je sprovedena na uzorku od 5.000 građana iz gradskog i seoskog područja Bijeljine, a podaci su bilježeni na terenu dva mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA