Trivić: Ugledati se na put Svetosavlja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je školama u Srpskoj Dan Svetog Save, ističući da je obilježavanje ovog školskog praznika prilika za podsjećanje na svetosavsko nasljeđe i vrijednosti koje je u školstvo utkao ovaj veliki srpski prosvjetitelj.

Trivić: Ugledati se na put Svetosavlja
FOTO: Srna

"Prilika je to da se ugledamo na put Svetosavlja kao put znanja i vrline koji odlikuje ljubav, poštovanje, umjerenost i mudrost", navela je Trivićeva u čestitki učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju povodom Savindana, koji se danas prigodno obilježava u svim školama u Republici Srpskoj.

Ona je poručila da bi vrijednosti Svetosavlja trebalo svima da posluže, a posebno prosvjetnim radnicima, kao vodilja u svakodnevnom promišljanju i postupanju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Veoma je važno da u podučavanju i vaspitavanju naših učenika imate u vidu svetosavske vrijednosti, koje svi treba da slijedimo", navela je Trivićeva.

Ona je napomenula da će Ministarstvo i ove godine upriličiti svečanu dodjelu Svetosavskih nagrada, sutra u Dječijem pozorištu Republike Srpske sa početkom u 18.00 časova, uz televizijski prenos na programu RTRS-a, s ciljem promovisanja najboljih vaspitača, stručnih saradnika, učitelja, nastavnika i profesora i da im se na taj način iskaže poštovanje i zahvalnost.

"Srećan vam Savindan i u vašem daljem radu i nastojanjima, neka vas prati snaga Svetosavlja", istakla je Trivićeva.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Savindan se obilježava u svim školama u Republici Srpskoj i Srbiji kao školska slava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA