Uz prigodan program u bijeljinskoj Gimnaziji obilježena školska slava

U Gimnaziji "Filip Višnjić" u Bijeljini danas je održana svečana akademija povodom školske slave Svetog Save, tokom koje su učenici izveli prigodan program, te su uručena priznanja i zahvalnice profesorima i učenicima za postignute rezultate.

Uz prigodan program u bijeljinskoj Gimnaziji obilježena školska slava
FOTO: Srna

Direktor škole Olivera Stevanović rekla je da je školska slava prilika da se ljudi prisjete svih duhovnih vrijednosti koje je ostavio Sveti Sava.

"Te vrijednosti mi, prosvjetni radnici, trebamo da njegujemo, da učimo djecu i vaspitavamo ih u duhu svetosavlja", izjavila je novinarima Stevanovićeva, te čestitala slavu svim učenicima i zaposlenima u školama širom Republike Srpske.

Ona je navela da je Gimnazija obrazovna ustanova koja daje široko znanje učenicima, koji, uz pomoć profesora, ostvaruju zapažene rezultate u brojnim oblastima.

Stevanovićeva je dodala da je ovogodišnja akademija organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama zbog situacije u vezi sa virusom korona, te izrazila nadu da će slavu sljedeće godine obilježiti masovnije.

Kum ovogodišnje slave bio je direktor "Voda Srpske" Miroslav Milovanović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg kumstva, istakavši da se vrlo rado odazvao pozivu.Milovanović, koji je bio đak ove škole, dodao je da je Gimnazija sinonim za obrazovanje u Bijeljini.

Tokom priredbe učenici su recitovali pjesme, pjevali uz gitaru, a školski hor je svojim izvedbama obogatio program.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i direktor bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović, direktor gradskog Agrarnog fonda Zlatan Lazarević, te druge zvanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA