Svečano u Bijeljini za Savindan

U crkvama, osnovnim i srednjim školama i fakultetima širom Semberije liturgijama, obredima lomljenja slavskih kolača i školskim priredbama proslavljen je Dan Svetog Save.

Svečano u Bijeljini za Savindan

Gradonačelnik LJubiša Petrović je čestitao slavu svim učenicima i prosvjetnim radnicima, uz želju da njihov rad bude uspješan i da zauvijek ostanu vjerni srpskoj tradiciji i putu Svetog Save.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Za nas sve kreće, opstaje i napreduje u svetosavlju. Ovaj dan je dobra prilika da se podsjetimo na zavještanje Svetog Save, koje nam nalaže da buduće generacije učimo da budu dobri, pošteni i vrijedni ljudi, kao i da su mudrost i obrazovanje najviše vrijednosti koje jedno društvo treba da prenese mladim ljudima. To je posao cijelog društva, a najviše roditelja i prosvjetnih radnika, i na nama koji upravljamo je da im stvorimo uslove za uspjeh u tom poduhvatu - naglasio je gradonačelnik Petrović.

Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta je nagalasio da je današnje slavlje, zapravo, tradicija Pedagoškog i Fakulteta poslovne ekonomije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- U obilježavanju današnjeg praznika ima simbolike - vrijednosti koje su univerzalne treba da prenesemo našim studentima. Sveti Sava nam je ostavio značajnu zaostavštinu u smislu vrijednosti koje treba poštovati - ono što se vijekovima pokazalo kao dobro, biće dobro i u budućnosti, za generacije sa kojima će naši studenti raditi - dodao je Stević.

Olivera Stevanović, direktor Gimnazije „Filip Višnjić" je istakla važnost obilježavanja današnjeg praznika jer je to dobar podsjetnik na duhovne vrijednosti joje je svom narodu ostavio najveći srpski prosvetitelj.

- Prosvjetni radnici posebno treba da njeguju vrijednosti u duhu svetosavlja i u tom duhu da uče i vaspitavaju djecu - naglasila je Olivera Stevanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA