Drina i Sava izbacile dva beživotna tijela kod Bogatića

U proteklih sedam dana Drina i Sava kod Bogatića izbacile su na površinu dva utopljenika.

Drina i Sava izbacile dva beživotna tijela kod Bogatića
FOTO: espreso.co.rs/Stefan Stojanović

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U policiji i pogrebnoj službi komunalnog preduzeća u Bogatiću su iznenađeni što su dva ljudska tijela isplivala u ovako kratkom roku i veruju da je sve samo - slučajnost.

- Oba slučaja su prijavili ribolovci. Tijelo muškarca bilo je nasukano se na riječnom ostrvu u potezu Podine u Salašu Crnobarskom, u blizini jedne šljunkare, dok je tijelo žene pronađeno u Savi tri kilometra daleko od ušća Drine u ovu rijeku - navode u policiji.

Radnici pogrebne službe ovdašnjeg komunalnog preduzeća su u prisustvu policije tijela iznijeli na obalu i transportovali do bolnice u Šapcu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Dok smo na Drini lako stigli do tijela muškarca koje je bilo na suvom, na sprudu, intervencija na Savi je bila izuzetno teška i trajala je nekoliko sati. Nas šestorica smo se baš namučili. Čamcem smo došli do tijela, a onda uz veliki napor iznijeli na suvo uz strmu obalu, pa kroz šumu i blato do koljena nosili na rukama do automobila - opisao je Zoran Maletić, koji je za poslednjih dvadeset godina na obdukciju "sproveo" oko 200 ljudi nastradalih u različitim nesrećama.

Nastradali muškarac je, po njegovoj procjeni koju je dao na osnovu velikog iskustva, bio star do 40 godina, bijelog tena je i ošišan na "čiroki" frizuru, dok je žena na sebi imala jaknu, helanke i patike.

Leš muškarca je manje vremena bio u vodi, dok je tijelo žene duže plutalo rijekom prije nego što se zakačilo u šipražje uz samu obalu.

U policiji navode da se u ovakvim situacijama obavezno radi obdukcija tijela i potom preko Interpola razmjenjuju podaci sa ciljem da se otkrije identitet nastradalih.

- Za sada je identitet utopljenika nepoznat. Moguće je da se sazna ko su, na osnovu obdukcije, garderobe ili nekih drugih detalja i ukoliko je prijavljen nestanak i rodbina ili neko drugi se interesuje. Bilo je takvih slučajeva, mada više onih da se nikada nije saznalo pa su nastradali sahranjeni kao NN lica o trošku države - navodi izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA