Bijeljina: Dodijeljene auto-sjedalice za pet beba rođenih 1. januara

U Bijeljini su danas dodijeljene auto-sjedalice za bebe rođene 1. januara, a cilj ove aktivnosti Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske jeste da populariše vezivanje sjedalica i omogući bezbjedan prevoz najmlađih učesnika u saobraćaju.

Bijeljina: Dodijeljene auto-sjedalice za pet beba rođenih 1. januara
FOTO: Srna

Auto-sjedalice su dobile četiri bebe rođene u Bijeljini i jedna u Zvorniku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić rekao je da su sjedalice dodijeljene povodom Nove godine i Dana bezbjednosti djece u saobraćaju.

"Cilj je povećanje bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Sjedalice koje su danas dodijeljene su univerzalne i koriste se za djecu uzrasta od novorođenčeta do 36 mjeseci, mogu da se rotiraju", izjavio je Krunić novinarima.

On je naglasio da je suština i potreba da se poveća upotreba auto-sjedalica za bebe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"U 2019. godini bili su vrlo mali procenti upotrebe auto-sjedalica, oko 36 odsto, dok je prošle godine to bilo oko 46 odsto. Nismo zadovoljni, idemo dalje", rekao je Krunić i čestitao roditeljima.

Dvadesettrogodišnji Slađan Ždrale, čiji je prvi sin Lazar rođen 1. januara, naveo je da je danas sve skupo kada je riječ o potrebnim stvarima za bebu, među kojima je i auto-sjedalica, te zahvalio za ovaj poklon.

Slavenko Radić iz Lopara takođe je postao otac prvi put 1. januara ove godine.

"Hvala Agenciji za bezbjednost saobraćaja za auto-sjedalicu. Veoma je važno da se ona koristi u svakodnevnom životu i radi sigurnosti djece, ali i roditelja", rekao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA